EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

 


Om sidan

 

   Att "Utforska Portugal på fyrtiofem dagar" blev en hemsida med en dagbok som fortfarande inte är helt färdigt. Så länge jag har ett förvärvsliv att leva som tar så mycket tid från mina övriga intressen, blir många projekt lidande. Dessutom är jag en oförbätterlig tidsoptimist med för många projekt. Ibland undrar jag vad jag har för ursäkt om ca. två år när förvärvet övergår till konsumerande av sparat kapital? Antagligen har jag ännu fler projekt!

   En ny långresa kräver en ny dagbok men en resedagbok om Italien kan rimligtvis inte ha en portugisisk flagga som bakgrund alltså får vi snickra ihop en ny hemsida! Nu är jag inte funtad på det viset att jag måste uppfinna hjulet igen och med strukturerade repetitionsfunktioner går det faktiskt väldigt fort. I min yrkesmässiga gärning är utvärdering och utveckling, honörsord som nu även blir tillämpade på denna resedagbok. Bland annat kommer vår position att framgå tydligare i den löpande berättelsen genom latitude och longitude angivelser och denna position får i de flesta fall en länk till Google Maps.
 

   Huvudmålet med sidan är dock fortfarande att lämna ett gott "avtryck" av våra äventyr till våra barnbarn, barn, släkt, vänner, bekanta , kollegor, elever och andra som kan ha intresse av att ta del av våra husbilsresor kring Medelhavet. 

   I husbilen talar vi huvudsakligen svenska och det är då mest praktiskt  att även skriva hemsidan på svenska. Förra årets optimistiska ideer om att eventuellt göra sidan på tre olika språk föll på tidsbrist och idag finns det ett antal översättningsprogram som gör att vår internationella släkt- och bekantskapskrets kan göra översättningen själva vilket de flesta också gjorde. Enklast är att använda Google Chrome som webläsare då översätts allt automatiskt till det språk man önskar. Chrome förvanskar sidans utseendet något eftersom sidan görs i Explorer8 men det är knappast ett problem.

   Summarum: Denna webbsida gör inga anspråk på någonting annat än att vara en dokumentation till en reseberättelse som så småningom kommer att ingå och blir del av ett större framtida sammanhang.     110128 JvH

 

© 2011 Amstel.se