EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

  
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

Vi har en plan!


 

Den tänkta resvägen.

 

   Under förra årets resa "Utforska Portugal på 45 dagar" upplevde vi att antalet dagar inte räckte till för att se allt vi ville se, så redan då bestämde vi att nästa år, när kursen styrs mot Sicilien, förlänga resan med några veckor. I år är det två extra veckor mellan Vintersportlovet och Påsklovet, vi har totalt 66 dagar till förfogande, om vi får tjänsteledigt så länge. Det vi inte visste då är att Stina redan nu har lagt rattmuffen på hyllan för gott efter förra årets sommarlov och att hon pensioneras per 1 april 2011. Julian får fortsätta några år till att tillhöra de utvalda som har fått förmånen att förvärvsarbeta tills de stupar.

     Giro d'Italia?


   Fortfarande har vi svårt att lämna närheten till havet, vårt fostervatten måste ha varit väldigt salt. Om möjligt följer vi nästan hela den italienska kusten. Det finns mycket vackert att se i Tyskland/Österike men det får vänta till något annat tillfälle, vi rusar igenom fortast möjligt, vi längtar till värmen.
    Första anhalt för någon dags uppehåll blir Verona, vi lämnar Venetien till vänster och fortsätter till Pescara, Vieste, Bari, Taranto, och Reggio di Calabria. Sannolikt har vi varit två veckor på väg då vi tar färjan över till Messina. Sicilien runt på 3-4 veckor.  På väg hem norrut följer vi italienska västkusten, inklusive franska rivieran får det ta ca. 2 veckor. En vecka i Holland och Friesland så är vi hemma på Orust igen för att äta Påskmiddagen hos våra barn och barnbarn.

   Vi beräknar köra ca. 8000 km på 65 dagar. Det ger ett medel på ca. 125 km/dag eller ca. 1½ timmars körning per dag. Eftersom vi sannolikt kör tre gånger så mycket per dag, när vi ändå har startat maskineriet, utgår vi ifrån att antalet stådagar blir två gånger så många som antalet kördagar och det nöjer vi oss med.

   Välplanerat? Nja, en del av det roliga innan en resa som denna är själva planeringen, att tänka till lite om vad man vill göra eller inte vill göra. Ett och annat kanske faller utanför möjligheternas ramar och så mycket kan hända som vi inte kan påverka.

   Nu är den här tänkta resvägen bara en plan!  Planer gör vi för att få en uppfattning om hur våra visioner kan förverkligas! M.a.o. en plan upprättar vi endast för att förbereda oss, den är en kul sysselsättning i vintermörkret innan man kommer iväg på själva resan. Vi är mycket flexibla! Inget hindrar oss från att strunta i planen och göra det vi känner för när impulsen ger sig till känna.           110128 JvH

 

© 2011 Amstel.se