EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

  
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

MORLANDA,  THURSDAY  17 FEBRUARY  2011

NEXT DAY

 

   Bilen är tillbaka från servicen i Landvetter.

Alla Recalls är åtgärdade och luftkonditioneringen är lagad. Så kallt som det är här just nu, är det lite svårt att förstå att vi kommer att ha behov av ACn

   Idag med posten kom vår italienska kurs så nu kan vi lära oss italienska (sicilianska) med hjälp av 18 avsnitt med Il Commisario Montalbano. De är de enda DVDfilmskivor vi har med oss, har vi tid över att titta på TV, skall det bli Montalbano för hela slanten och eftersom vi redan har sett dem en gång kan vi koncentrera oss på språket. Självklart skall vi besöka Ragusa, Marina di Ragusa där fler avsnitt håller på att spelas in och Punta Secca där han bor (i filmen)

 

 

 

 

 

Il Commissario Montalbano

(Luca Zingaretti)

Vår italienska lärare.

 

 

    Vår resvägsplanering har redan spruckit, inget oväntad!. Det blev lite väl mycket att göra på en vecka så även i morgon, fredag, behövs mera tid att packa och iordningsställa huset. Detta innebär att vi hoppar Heiligenhafen och vi nöjer oss med att första natten parkera i Limhamns småbåtshamn och att vi tar både Öresundsbron och Storebaeltbron på lördag. Andra natten satsar vi nog på Celle.

                 Torsdag, 17 feb. 2011 JvH

 

© 2011 Amstel.se