EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

SANTA CROCE BRACCETTO,  SATURDAY  12 MARCH  2011

NEXT DAY

 

Dag 23,  Livet på en camping.

   Scarabeo Camping, Punta Braccetto, Santa Croce Camerina.

Det finns två campingar här, båda är ACSI-camping för 15€ natten. De ligger alldeles intill varandra och heter Scarabeo och Luminoso, den senare frächare och bättre än den förra men det visste vi inte när vi kom. Vi lyckas nog leva vidare med denna vetskap. Eftersom dessa är de enda öppna ACSI-campingar, så här års, mellan Catania och Gela, ca. 200 km kustväg, så är båda till ca. 75% fullbelagda. Här står mest tyskar och italienare, några österikare, några engelsmän, några danskar, några holländare och vi. Stina gillar camping, det gör inte jag även om de kan ha sina fördelar ibland, hon stortvättar medans jag sitter still i båten. Jag är fullständigt utslagen efter andra nattens kamp med ”the stones”. Om det inte blir bättre snart får det bli sjukhuset på måndag. Jag skall dricka 3 l. vatten om dagen! Tre liter vatten? Öl går väl ann, men vatten? Nog om det.

   Här bor ett danskt par i en husvagn och de har gjort en kattrappa & -lucka i husvagnsdörren, sånt gillar jag. Här finns många hundar, de flesta kopplade men de som går lösa har lärt sig stanna på den egna tomten, de känner till sina gränser.

 

   Bonnie tror alltid att den egna tomten är större än vad vi har betalat för så om hon ligger ute måste hon kopplas, för att hon inte skall skälla på folk som går på sin egen tomt. Märks det vad jag tycker om camping?

   I eftermiddags kom vi ut på lördagspromenaden, den blev kortare än någonsin, det finns skäl till det, den kalla vinden är bara ett av dem. På kvällen sitter de flesta härute och tittar på sin parabolTV, vi har bara marksänd italienskt och den verkar väldigt ”plastig” så det får va’ men vi har ju Montalbano, på DVD. 

   Hur jag har upplevt vädret idag, överensstämmer självklart inte med de faktiska meteorologiska förhållanden. Sol på f.m., lätta moln på e.m., en ökande SO vind som kyler ner luften mot kvällen. På dagen 17oC, på kvällen 13oC. I natt skall det komma regn.

 

Position: N36,816013 E14,466265 

 

Santa Croce Camerina, 12 mars 2011, JvH

 

 

© 2011 Amstel.se