EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

DIAMANTE - CIRELLA,  FRIDAY  1 APRIL  2011

NEXT DAY

 

Stranden utanför Lido Tropical

Dag 43.  Vi har hittat en diamant

 

   Vi promenerade längs med stranden till Diamante vilket inte tog mer än en kvart. Diamante har ofta valts som kuliss till italienska filmer och tv-serier. Mest känd är Diamante dock för sina ca. 150 väggmålningar som finns i gränderna av stadens historiska stadskärna. Poeter, författare, journalister, historiker, konstnärer, artister och revolutionärer har lämnat sina signaturer på väggarna i denna stad. Så även vi har nu skrivit vår signatur här! Diamante är det största friluftsmuseum i Italien och en av de största i världen. Staden har en fantastisk vacker, stenlagd, lungomare i två våningar. Den övre och mondäna, kantas av låg bebyggelse med affärer och serveringar. Här är rent som ingen annanstans, som vi har kunnat se. Allt är välskött och har underhållits med omsorg. De flesta byggnader är renoverade, gränderna är skinande rena och är utsmyckade med många härliga växter och blommor. Som krydda på verket alla dessa uttrycksfulla och tankeväckande väggmålningar runtom i stadens mysiga gränder.

 

 

   Allt detta har vi stött på, i förbigående, utan att ha den blekaste aning om att det fanns. Även på stadens norra sida finns en lång lungomare fast inte lika vacker som den södra. Staden gör verkligen skäl för sitt namn. Jag har inte lyckats ta reda på anledningen till varför staden heter så men mera fakta om staden skall jag ta fram senare.

   Stranden i all ära men har man redan trötta ben så väljer vi den norra strandpromenaden på tillbakavägen, i stället för den mycket lösa sand- och singelstranden. Vi hade redan tidigare bestämt att vi skulle förflytta husbilen till en annan ”sosta camper”, fem kilometer längre norrut, till Lido Alexander vid byn Cirella.

 

Position: Lido Alexander N39,721435 E15,810393

 

Cirella, 1 april 2011, JvH

 

Diamante, ett stenkast åt söder

Hunden i centrum

Gissa!

© 2011 Amstel.se