EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

PESCHIERA D.G. - TORRI D.B,  SATURDAY  9 APRIL  2011

NEXT DAY

 

Dag 51.  Väl varmt?

 

   Visst borde vi stannat på Camping Wien även idag, det hade säkerligen varit mycket bekvämare  men på morgonen tyckte vi att vi hade varit här tillräckligt länge och när vi lämnade campinglivet bakom oss kändes inte vädret besvärande varmt, tvärtom kändes svalkan från Gardasjön som en frisk fläkt. Snart fick vi dock sätta på den förhatliga ACn. Förhatligt därför att den jämnt leder till förkylningssymptom och värk i nacken, vilket mycket riktigt skulle visa sig dagen efter. Vi körde den mycket vackra strandvägen mot norr på Gardasjöns östra sida, genom Lazise, Bardolino och Garda, där jag inbillade mig själv att jag kände igen stan för att jag var där för nästan exakt femtio år sedan. Efter Garda parkerade vi på en gratis parkeringsplats i byn Torri del Benaco där vi med hänsyn till den ökande värmen även tänkte övernatta. Temperaturen i skuggan var nu 320C. Vi tog våra strandstolar över vägen och satte oss att sola alldeles nära Gardasjöns svalkande vatten inte långt från färjeläget. Där fick vi även lärt oss att det faktiskt går en bilfärja över till Toscolano Maderno tvärs över Gardasjön, som även tar husbilar för 15€/bil.

 

 

   Vi stannar dock kvar på stranden där Bonnie håller på få värmeslag så vi får svalka henne i det 16-gradiga Gardasjövattnet vilket hon något motvilligt accepterar.

   Vid femtontiden blir värmen olidligt även för oss och eftersom sjöns vatten är för kall att bada i, återstår endast att lägga sig på sängen några timmar i den något svalare husbilen. På kvällen gör vi en runda i den pittoreskt vackra byn och äter underbart goda glassar. Vem hade kunnat tro att vi skulle hitta den varmaste dagen under hela vår resa, vid foten av Alperna, vid Gardasjön i norra Italien? 

Inte nog med det, vi har för lite tid kvar att stanna här, i morgon drar vi över Alperna. I dag är vår näst sista dag i Italien.

 

Pos: N45,606186 E10,685471

 

Torri del Benaco, 9 april 2011, JvH

 

© 2011 Amstel.se