EXPLORING

SARDEGNA

IN FIFTY DAYS

 

HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 

OUR MOTORHOME
Vår husbil

ABOUT THIS SITE

Om Sidan

 

 

 

 

Om sidan

 

     Att "Utforska Portugal på fyrtiofem dagar" och "Exploring Italia & Sicilia in sixty days" blev två dagbokshemsidor som fortfarande inte är helt färdiga. Så länge jag hade ett förvärvsarbete som tog så mycket tid från mina fritidsintressen, blev många projekt lidande. Dessutom har jag alltid varit och är fortfarande, en oförbätterlig tidsoptimist med för många projekt. Men nu när förvärvet äntligen har förvandlats till konsumerande av sparat kapital, har jag ingen ursäkt längre. Nu, när tiden finns, handlar det mer om att skapa inspiration! Projekt för hösten kanske? Inte ens jag själv vågar tro på det!

     En ny långresa kräver en ny dagbok men en resedagbok om Sardinien kan rimligtvis inte ha en Siciliansk flagga som logo alltså får vi snickra ihop en ny hemsida igen, denna gång med Sardiniens mycket speciella flagga som logo!  Fortfarande har jag ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt så med förra årets hemsida som underlag går det ganska fort att göra en ny. I min yrkesmässiga gärning är utvärdering och utveckling honörsord men när jag nu skall bli tärande istället för närande, kan jag nöjd luta mig tillbaka och tycka att sidan är bra som den är, tills vidare. Vi får väl se under resans gång, vad jag kan hitta på! Vår position kommer fortfarande att framgå tydligt i den löpande berättelse genom latitude- och longitudeangivelser och positionen får i många fall en länk till Google Maps med möjlighet till bilder på den aktuella platsen i Streetview. 

Källor

 

     Såväl vid förarbetet med sidan som under den dagliga berättelse om de platser och sevärdheter där vi befinner oss, har vi ett behov av att ta reda på fakta. Med ett fint ord kallas det på engelska "research", sökningen efter kunskap. Att ta med sig alla böcker från bokhyllan hemifrån, som behandlar Italien och Sardinien, skulle tynga ner husbilen för mycket. Vi använder oss av tre reseguider: "Första Klass, Sardinien", "Berlitz, Sardinien" och "WOMO, Mit dem Wohnmobil nach Sardinien" Utöver dessa böcker hämtar vi mycket faktakunskap på internet där Wikipedia är den viktigaste källa.  

Syfte


     Huvudmålet med sidan är fortfarande att lämna ett "avtryck" av våra äventyr till våra barnbarn, barn, släkt, vänner, bekanta och andra som kan ha intresse av att ta del av våra husbilsresor kring Medelhavet. Vi hoppas även att andra husbilsägare lyckas att finna något "matnyttigt" i denna resedagboksberättelse.

     I husbilen talar vi huvudsakligen svenska och det är då mest praktiskt för oss, att även skriva hemsidan på svenska. Vår internationella släkt och bekantskapskrets får ursäkta oss och göra översättningen själva, vilket de flesta också gör, med hjälp av Explorers eller Chromes översättningsfunktioner. Chrome förvanskar sidans utseende något, ibland,  eftersom sidan görs i Explorer8 men det är knappast ett problem.

     Några av våra "läsare" undrade varför vi inte har en blogg så de fick möjlighet att kommentera och ställa frågor direkt. Jag tycker inte om bloggar. Bloggar har, i min mening, felaktiga strukturer och är kronologiskt osystematiska. Dessutom tycker jag inte om att det personliga samtalet blir offentligt. En traditionell hemsida ger oss enklare kontroll över ord och bild och ger större möjligheter att använda materialet till andra tillämpningar. Vi undviker att publicera bilder på andra och text av andra än oss själva, utan tillstånd. Andras personliga integritet är för oss lika viktigt som vår egen integritet! Den som vill kontakta oss är välkommen med epost eller telefon, se Kontakt & Länkar 

 

     Summarum: Denna webbsida gör inga anspråk på någonting annat än att vara en dokumentation av en reseberättelse som så småningom kommer att ingå och blir del av ett större, framtida sammanhang.

 

2012-01-28 JvH

© 2012 Amstel.se