EXPLORING

SARDEGNA

IN FIFTY DAYS

 

HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

PARKING PLACES
Parkeringar

CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 


 

Parkering Tillåten, All Inclusive!

 

     I rättvisans namn, kommer även campingplatserna att få vara med på denna sida, trots att det är vår förhoppning att det inte blir så många. Även om vi har nästan allt i husbilen som vi kan tänka oss behöva, så är duschmöjligheten begränsad, huvudsakligen på grund av den lilla mängd vatten (120 ltr.) som vi har ombord. Dessutom har vi ingen tvättmaskin. Så någon gång, när vi känner för en riktig dusch eller när handtvätten inte duger längre, tvingar vi väl in oss på någon camping som då helst också bör ha en tempererad pool. Med tanke på årstiden och urvalet av relativt billiga campingar är poolen dock en utopi. I vår budget har vi räknat med högst två dagar campingplats per vecka, sammanlagt max. 14 dagar. Tidigare resor har vi nyttjat campingplats ungefär var åttonde dag.
     Campingplatserna är genereltt dyrare i Italien än i Portugal och de flesta är vid denna årstid stängda. På Sardinien finns något mindre än hundra campingplatser av vilka 17st.  är ACSI lågsäsongs-campingar som har enhetspriset 16 €/dygn. Endast en av dessa, Flumendosa i Puli på södra Sardinien  har öppet året runt, 9 st. öppnar 1 april och resterande kring 1 maj. Ytterligare några campingar, ej ACSI, har vi hittat som har öppet året runt, bl.a. Camping Nurapolis, på västsidan, som håller ungefär samma låga pris. Utbudet, så här års är alltså inte stort men räcker mer än väl för våra behov.

     Vi föredrar dock husbilsparkeringar/ställplatser där det känns tryggt att övernatta, gärna tillsammans med andra husbilar men eftersom vi klarar oss minst fem dagar utan att fylla och länsa tankarna, är vi inte på något sätt hämmade av att parkera där det känns tryggt och vackert. Det finns ca. 50 husbilsparkeringar med camperservice men vi räknar med att mer än hälften är stängda, åtminstone före 1 april. Det finns ytterligare ett 100-tal inofficiella husbilsparkeringar, de flesta med tillgång till färskvatten och möjlighet att tömma toaletten.

 

 

     CamperOnLine är den italienska siten som vi använder mest för att hitta lämpliga husbilsparkeringsplatser på Sardinien. Vi utgår från att Italienarna själva kan sina husbilsplatser bäst även om vi använder ställplatsförteckningar från såväl nederländska som tyska husbilsorganisationer och -föreningar. Så vi lär inte ha något som helst problem  att hitta en lämplig plats att parkera husbilen för natten. Förutom CamperOnLine har vi laddat datorns kart- och navigationsprogram, Microsoft AutoRoute2011, fullt med alla tänkbara nattparkeringar, ställplatser och sevärdheter. Så även i TomTom bilnavigator. Som inte det skulle vara nog, har vi utöver det lagt in en stor mängd platsmärken (Pinpoints) eller POIs (Points Of Interest) i Google Earth. Det senare är en del av det trevliga planeringsarbetet med resan under vinterkvällarna. Egentligen behöver jag inte göra den här resan, jag har redan sett den uppifrån men det kan ju vara intressant att även se det hela horisontellt och dessutom måste jag visa Stina och Bonnie, dom tittar ju aldrig på Google Vadå?

     Meningen med nedanstående schema är att vi dagligen skall beskriva omständigheterna och positionen för vår nattparkering. Förra året skrev jag inte en enda parkering i tabellen nedan. Även i år räknar jag med att tiden inte räcker till under resans gång. Ett arbete som sannolikt får vänta tills vi har kommit hem igen. Vår aktuella position finns dock dagligen noterad i dagboksberättelsen.

120128 JvH


Måndag

27 Feb

5 Mrs

12 Mrs

19 Mrs
Tisdag 28 Feb
6 Mrs
13 Mrs
20 Mrs
Onsdag 29 Feb
7 Mrs
14 Mrs
21 Mrs
Torsdag 1 Mrs
8 Mrs
15 Mrs
22 Mrs
Fredag 2 Mrs
9 Mrs
16 Mrs
23 Mrs
Lördag 3 Mrs
10 Mrs
17 Mrs
24 Mrs
Söndag 4 Mrs
11 Mrs
18 Mrs
25 Mrs
 

26 Mrs
2 Apr
9 Apr
16 Apr
23 Apr
27 Mrs
3 Apr
10 Apr
17 Apr
24 Apr
28 Mrs
4 Apr
11 Apr
18 Apr
25 Apr
29 Mrs
5 Apr
12 Apr
19 Apr
26 Apr
30 Mrs
6 Apr
13 Apr
20 Apr
27 Apr
31 Mrs
7 Apr
14 Apr
21 Apr
28 Apr
1 Apr
8 Apr
15 Apr
22 Apr
29 Apr
 

© 2012 Amstel.se