EXPLORING

SARDEGNA

IN FIFTY DAYS

 

HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

What about us?Bonnie räddar matte

 

 

Om oss!

     Vi . . . . ., är Bonnie, Stina och Julian. Alla tre har vi  en relativ stark känsla att skydda vår personliga integritet, vilket kanske kan bli ett hinder för att skriva lite mer utförligt om oss själva men med hjälp av vår humor vågar vi göra ett försök!

   Bonnie har utan tvekan den starkaste integritet. Hon vill bara umgås med oss, våra barn och våra tre barnbarn. Hon vet att hon i rangordningen står över barnbarnen, än så länge. Hon är asocial gentemot främmande människor och särskilt mot främmande hundar, ingen okänd får komma inpå henne eller röra vid henne men så är hon ju också en rasäkta fårvallhund, en Friesisk Schapendoes, extremt klok och envis. I husbilen sköter hon "Vakthållning & Utkik".
     Stina har sina rötter i Fiskebäckskil på Skaftö. Hon är djur- och motorintresserad och har innehaft busskort sedan 1970. Sysslat med mycket annat också men återgått till att köra buss de senaste två decennierna. Hon kör gärna husbilen och hon lär nog få köra flest kilometer emedan Julian sitter bredvid och leker med alla viktiga tekniska leksaker om han inte dricker Amstel, tittar på DVDfilm och surfar på nätet. Stinas roll i husbilen är "Överstyrman".

     Julians rötter finns i de äldsta delarna av Amsterdam, vid mynningen av floden Amstel, där det på 1600-talet byggdes tusentals Ostindiefarare. Intresset, kunskapen om och kärleken till havet, båtar och segling flödar som Amstels vatten i ådrorna. (Det låter väldigt fint!) Ville efter högre realskola i Amsterdam, hellre göra något mera handfast och blev timmerman, båtbyggare och seglare; arv efter fadern. På en av sina många seglatser, i början på sjuttiotalet, råkade han angöra Göteborg, kastade ankaret och fick inte upp det på ett tag. Fêskartösa från Östersidan hade lagt ut sina garn. Han inredde båtar i sex år hos ett välkänd varv på Orust för att överleva men ville något annat, igen. Studerade på fritiden, senare på heltid och blev matematik-fysik-teknologi-adjunkt. Vid sidan om seglades det en hel del, från jollar till tremastskonare, men yrkesmässigt har han syss
lat mest med utbildning och pedagogik, även till sjöss. Han är "Befälhavare", en roll som han visserligen axlar på sjön men som är något självpåtagen och ofta ifrågasatt, i husbilen.
     Vi värdesätter djur och natur mycket högt så det föll sig naturligt för två storstadsbor att bosätta sig på landet där vi ville ha många djur omkring oss och där vi kunnat leva och fostra våra barn, med naturen som livsmiljö. Skärgården kring Orust var dessutom optimal för en seglare. Segelbåtar och skepp har vi ägt från 10 fot till 80 fot men för tillfället har vi endast "Amstel" kvar, vår Hallberg-Rassy Mistress 32. På släp följer Bonnies Honda, en gummibåt för att gå iland och rasta Bonnie eller för att proviantera medans Amstel fortsätter sin segling. Bonnie har aldrig riktigt trivts ombord på Amstel annat än när vi förtöjer. Hon har tagit en stor plats i våra liv och kommer således även att ta en del plats på denna hemsida. Vi frågar oss ibland om vi inte omedvetet köpte husbilen för hundens bästa? I husbilen trivs hon, "som fisken i vattnet". På kvällen skall hon upp i sängen, går själv ner efter någon timme och hoppar upp igen när det börjar ljusna på morgonen. Däremellan antar vi att hon sköter sin vakthållning. Ett särskilt hundtass-steg har byggts för att komma upp i den höga husbilssängen. Det kommer att bli en del sand i sängen på Sardinien . Det fick vi erfara under de tidigare resor vid stränderna i Holland, Portugal och Italien. Men efter alla strandhugg i våra liv är vi så vana vid det.

280112 JvHBonnie gör det hon älskar mest (bortsett från kokt lever)


Bonnie i tjänsten

© 2012 Amstel.se