EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

ROTHENBURG - SULZEMOOS,  MONDAY  21 FEBRUARY  2011

NEXT DAY

 

 

Dag fyra

   Innan klockan tio står vi i Rothenburg en otrolig mysig senmedeltids stad som är så charmig att man genast undrar varför dom tillåter att så många bilar kör i staden för det är just bilarna som förstör hela atmosfären i både bildlig och fysikalisk bemärkelse. Hade jag varit borgmästare här hade det inte kommit en bil innanför stadsmurarna! Kanske därför jag aldrig blev borgmästare, bilen är fortfarande heligare än allt annat.

   Vilka stadsmurar! Och vilka torn! Trots kylan promenerar vi runt i två timmar vilket är på tok för lite för att se allt, här skulle vi kunna gå runt i några dagar men ytterligare besök till Rothenburg hamnar på vår önskelista, gärna då i bättre väder! Även stellplatzen håller hög standard! Vi länsar grått och svart, tankar färskvatten, äter lunch, handlar hos Lidl och innan kl.14.00 är vi ute på autobahn igen. Det börjar snöa och stundtals verkar det vara halt, alla kör så försiktiga. Dagens etapp är kort, drygt 200km, till Sulzemoos.

 

   Vad man gör i Sulzemoos?

Tittar på husbilar och köper tillbehör till husbilar! Här finns Europas största husbilsförsäljning ”Der Freistaat”, för såväl nytt som begagnat. Här är stort, väl STORT!!! Inte lika kulturellt som Celle och Rothenburg men även här kan en gå runt och sysselsätta sig i flera timmar, fast det berikar inte på samma sätt. Enbart tillbehörsaffären kan göra en urfattig och något fattigare blir vi också. Vi har tröttnat på tyggardinerna i förarhytten så nu skall det bli pliséjalusier i fönstren, det låter väl flott! Alla husbilar har det så varför inte våran? Det kostar därefter men drabbar ingen fattig (allt är relativt och det sista var inte mina ord)! Stina håller så när på att köpa en ny husbil men nå’nstans får vi dra gränsen, det får räcka med pliséjalusier för idag men i morgon förmiddag skall vi titta på några önskehusbilsobjekt så vem vet, vi kanske fortsätter resan med en annan husbil, i så fall skall den redan ha jalusier. Även idag lägger vi oss före elva.

Utetemp. -3oC, 15cm snö. Inne är det gott!

Position: N48,281671 E11.260704

Sulzemoos, 21 febr. 2011 JvH

 

© 2011 Amstel.se