EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

SULZEMOOS - VERONA,  TUESDAY  22 FEBRUARY  2011

NEXT DAY

 

Dag fem, Sulzemoos – Verona.

 

   Efter frukost tar vi en titt runt i ”Fristaten”. Prisläget här kan bli så mycket som 20% bättre än i Sverige men det som är mest påfallande är att det gäller särskild nya bilar.

När vi har sett det vi ville se kom vi fram till att vi är ganska nöjda med husbilen vi har, vi är liksom inte färdiga med den ännu och tycker att vi inte får så mycket mer utrymme i en annan husbil som motsvarar den stora merkostnaden. Och nu har vi ju plisépersienner som alla andra, så vad är det som saknar oss? Således kör vi härifrån vid elvatiden i den bilen vi trivs ganska bra med, mot Garmisch Partenkirchen. Vi har bestämt oss för den vackra vägen genom Österike om vädret tillåter och det tror vi att det gör idag. Vignette- och tunnelavgifter slipper vi också undan men framförallt så ser man mer av naturen än på Brennerautobahn. Det var en del snö på väg till Garmisch P. men plogbilar modell megastor håller vägarna rena och de vräker ut ungefär lika mycket salt som det snöar, så även i Östenreich. Bergen är tyvärr höljda i dimmorna. Jag skall inte dra skämtet om de dimmhöljda bergernas gorillor för alla har inte min sjuka humor. Nåväl vi åkte genom Leermoostunneln, över Fernpasset till Imst, riktning Landeck till Resia. Synd, vi såg inte så mycket av de vackraste bergen och inga gorillor heller men det var ändå ett mycket vackert vinterlandskap. Straks innan Reschenpass, öppnar sig Alperna och solen tittar fram. Vilket ljus! Vilken välkomst till Italia!

 

 

   Kl.15.00 står vi vid Lago di Resia. Våckert! Två timmar senare kör vi in i Bolzano för att köpa ett SIMkort till mobilt internet. Det skulle vi inte ha gjort, mitt i rusningstrafiken. Stort omöjligt att hitta en parkering i Centro så vi drog oss utåt igen. Vi parkerar utanför den kommunala kyrkogården för att äta middag, där är det alltid lugnt! Ingen som frågar, tittar eller bryr sig. Vi är som många vet inte kyrkliga men ändå drar vi oss ofta mot kyrkor och begravningsplatser för att hitta lugnet i tillvaron. Efter middagen fortsätter vi, lugnade, till den kommunala ställplatsen i Verona som ligger nära Centro vid Porta Palio för 10€ dygnet. Här finns V&A, ingen ström men batterierna är välfyllda så vi klarar natten utan problem trots att det är risk för nattfrost. Hela parkeringen är inhägnat och kameraövervakat. Här sover vi tryggt!

 

Pos:   N 45,43458   E 10,977915

 

Verona, 110222 JvH

© 2011 Amstel.se