EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

VERONA,  WEDNESDAY  23 FEBRUARY  2011

NEXT DAY

 

Dag sex

   Dagens upptäcktsfärd i Verona började i en TIM-butik (motsv.Telia) men de talade dåligt till ingen engelska och min italienska har inte kommit så långt ännu att jag kan ha en diskussion kring ett mobilt internet SIMkort. Så mycket förstod jag, att de hade problem med sina modem till Windows7 och för att kringgå detta skulle det bli för dyrt, i mitt tycke. Jag förbannade ännu en gång Telia som inte lyckades låsa upp mitt gamla Optionmodem, för då hade det funkat bra. Nästa telebutik hette Wind och här talades det hyggligt god engelska av en mycket hjälpsam, trevlig expediet. Fick ett nytt modem med SIMkort för obegränsat surfning till det facila priset av 44€ + 10€/månad (det finns säkert en hake någonstans men det bekymrade mig inte just då).

   Vi fortsatte vår sightseeing i denna vackra stad. Piazza Brà, händelsernas torg och Piazza Erbe, serveringarnas torg. Vackra torn, palats, gravsättningar, romerska utgrävningar, gränder och andra kulturskatter från 500 år före noll till sen medeltid.

 

   Verona är en lagom stor, mycket vacker stad som är lätt att hitta i, utan att irra bort sig. Vi hittar Casa di Giulietta! Man kan tycka och tro vad man vill om Romeo & Julia-historian men vi kan inte undvika att beskåda detta stora dragplåster som är smått hysteriskt men ändå har så mycket charm. Staden är utan tvekan så intressant att en dag inte räcker för att se allt vi vill se. Det får bli en dag till i Verona. Med mycket trötta fötter drar vi oss tillbaka till husbilen.  Bonnie är helt färdig och somnar som en stock i husse & mattes säng. Vi får plats vi med, så småningom.

   Innan läggdags försöker jag mig ut på ”nätet”. Installerar modemet, får bekräftelse på abonnemanget per SMS från Wind men sedan är installationen försvunnen. Det blir nytt besök till Windbutiken imorgon.

Tu=50C.

Position: som igår kväll. N45,434366 E10,977917

 

Verona, 23 febr. 2011, JvH

 

© 2011 Amstel.se