EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

SIRACUSA,  SUNDAY  6 MARCH  2011

NEXT DAY

 

Dag 17

 

   Innan elvakaffet, landade vi i Siracusa. ”Parcheggio Von Platen”, öppet 24 timmar, året runt. Husbilspark inom murar på gammalt militärt område, bevakat och ”all inclusive” för 18€/24h. Även el och dusch ingår, tyvärr saknades tvättmaskinerna. Vi slår oss till ro och solar till kl.1600, det är varmt idag. Använde faktiskt ACn i bilen på f.m., gott att den är lagat igen.

En runda Siracusa fick det ändå bli. Promenaden tog fyra timmar och nu har vi verkligen något att rekommendera: en söndagspromenad, eftermiddag och kväll, i Siracusas vackra gamla stadsdel som ligger på en ö, förbunden med den nya stadsdelen genom tre broar. Många Siracusabor (Siracusianer?)hade samma mål som vi, barnen lekte runtomkring och hela miljön gav ett avspänt lugn. Vi åt middag på någon av alla dessa restaurangers uteserveringar vid strandpromenaden, med utsikt mot havet och en vacker solnedgång (som jag självklart glömde fotografera när man blir del av atmosfären). Maten, havets läckerheter, var utsökt och serveringen av tre charmiga, trevliga, joviala, servitörer var helt enkelt uttryckt, kanonbra. Vår efterföljande utforskning av den smakfullt upplysta gamla staden där många invånare, gammalt som ungt, promenerade omkring gjorde kvällen till ett guldkorn.

 

 

   Självklart är Siracusa värt ytterligare en dag att ströva runt i, nu när husbilen står trygg och säkert på promenadavstånd från allt som är sevärt. Sent på kvällen tittar vi på ett avsnitt av Commissario Montalbano men jag somnar ifrån i sluttet.

 

Tu 12oC, vindstilla, spridda moln.

 

Position: N37,076636 E15,288239

 

Siracusa, 6 mrs 2010, JvH

 

© 2011 Amstel.se