EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

ISOLA DELLE FEMMINE,  THURSDAY  24 MARCH  2011

NEXT DAY

 

Dag 35.  Camping La Playa

 

   På morgonen kommer våra tyska grannar på campingen fram till oss för att prata lite. De vet att berätta att igår, på samma plats där vi står nu, stod här två svenska husbilar som hade åkt iväg på morgonen. Dagen innan var det en annan svensk husbil som hade åkt och vi förstod att det måste ha varit "paret med hund" som har irrat runt på Sicilien hela vintern och som vi nu snart har kommit ikapp. Vi ligger två dagar efter dem. Här finns även en övervintrande Finländare från Helsingfors som gärna vill prata svenska med oss.

   Vår arbetsdag börjar med tvätt och städning. På lite avstånd vid sidan om campingen hörs ropandet från köpmännen på en marknad. Innan tolv hinner vi gå en tur på marknaden för att köpa både det ena och det andra. Det är alltid kul att gå på marknad för att studera lokalbefolkningen och marknadsförsäljarna. Bonnie vaktar husbilen och blir väldigt glad när vi kommer tillbaka.

 

 

   Efter lunch fyller vi ännu en tvättmaskin och tar sedan en promenad på stranden för att pröva vår lycka med ett dopp i havet.  Utanför campingen består strandlinjen enbart av lavasten men 500 m. längre in i bukten finns en lång och fin sandstrand. Trots att vi har badkläder och handdukar med oss blir det inget bad nu heller. Även idag blåser det en något för kall vind som förtar den rätta känslan. Istället blir det en varmdusch men den är heller inte som jag vill ha en dusch. För ett mynt får man en något klen stråle ljummet vatten i fem minuter. Då är det t.o.m. bättre att duscha i husbilen.

   Våra barnbarn har tappat intresset för den här hemsidan, "Mormor & morfar / farmor & farfar är aldrig med på bilderna, det är bara en massa hus och stränder på bilderna och bara Bonnie är med ibland!" säger dom beklagande. Därför och enbart därför har vi satt in en bild på oss, idag.

 

Isola delle Femmine, 24 mars 2011, JvH

 

Inget bad idag heller !

A Jordan, Leon, e Alice !      Saluto da Nonna e Nonno !

 

© 2011 Amstel.se