EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

SCOPELLO - PALERMO,  WEDNESDAY  23 MARCH  2011

NEXT DAY

 

 

Guiliano

Dag 34.  Avsked, skönhet och tvätt.

 

   På morgonen är det dags att ta avsked från Guiliano och Charmingo. Guiliano är en äldre Sicilian som kom och pratade med oss på morgonen fast han bara kunde sicilianska. Så mycket hann vi förstå honom att han tyckte det var väldigt tråkigt att vi inte kunde förtstå varandra trots att vi var så lika som människor. Han kunde en del om och var väldigt intresserad av Sverige och människorna som levde där. Hur kan man leva där det är så kallt? Han blev glad när han förstod att det var bl.a. därför vi hade kommit till Sicilien.

Värre var det med Charmingo. När vi startade bilen ville han följa med och sprang efter när vi körde. Väl uppe på vägen sprang han ikapp oss och framför bilen för att försöka stoppa oss. Vi fick gasa på för att köra ifrån han. I backspeglarna såg vi honom stanna upp och vända. Sådana avsked gör ont.

Dagens mål är två, vi måste in på camping för tvättkorgen är överfull men vi vill absolut inte missa något av Castellammare. Först vi såg staden uppifrån den fantastiska utsiktsplatsen, trodde man inte sina ögon, vilken skönhet! Sedan var vi nere i den och den överträffade alla våra förväntningar. Vi hade mer än gärna stannat här längre men vi måste även in på camping, så vi fortsatte på sen eftermiddag till Camping La Playa i Isola delle Femmine, endast 10 km före Palermo.

 

Utsiktsplatsen N38,031432 E12,874202

 

Lunchparkering N38,030723 E12,881091

 

CampingLaPlaya N38,196958 E13,244216

 

Isola delle Femmine, 23 mars 2011, JvH

 

 

© 2011 Amstel.se