EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

VIESTE - MONTERIGGIONI,  MONDAY  4 APRIL  2011

NEXT DAY

 

Dag 46.  Att sitta på ett torg!

 

   När vi vaknar på morgonen är husbilen inlåst av alla parkerade bilar som står runtomkring. De har lämnat precis så mycket utrymme framför bilen som räcker åt en Fiat Punto att komma ut härifrån. Finns inte en chans att ta svängen med 2,4 x 7,5 m husbil men det bekymrar oss inte det minsta, tvärtom är det en bra anledning att stå kvar, "göra stan" och mitt i siestan har nog de flesta flyttat, lagom tid för oss att vara tillbaka och åka vidare. Härifrån är det knappt 1km in till "Piazza del Campo" där vi lite oväntat plötsligt står mitt på det vackra snäckformade torget. Det är väldigt varmt idag så vi börjar med en frukostöl på en servering. Två saker fascinerar: Hur kan man ha hästkapplöpning på detta lilla torg? Varför måste nästan alla  dessa turister, flest Amerikaner och Japaner, sitta ner på torget? Nåväl Bonnie fick också sitta på torget, vi andra valde en stol på serveringen. Det finns mer som förvånar, här finns faktiskt offentliga telefonhallar. Trodde att alla hade mobil numera, särskild i Italien där folk älskar att prata och där "inne"-generationen tycks syssla väldigt mycket med telefonsnack under dagen. Trots att det är förbjudet, pratas det även i telefon vid bilkörning, betydligt vanligare än i Sverige.

 

 

   Den Gotiska katedralen tog bara femtio år att bygga och här har "Vatikanen" inte sparat på kostnaderna, helt sanslöst vilket skrytbygge! Siena är en fantastisk vacker stad men också en härlig turistfälla. Lite synd att alla souvenirstånd förstör den vackra helhetsbilden, jag har klippt bort dem på mina bilder. Efter lunch i en vacker trädgård på bakgården till en restaurang, är det dags att komma ut ur stadens brus. Mycket riktigt har vår parkeringsbelägenhet lättat och vi har bara 13km till Monteriggioni, en liten medeltidsby innanför fästingmurar, på en kulle. En lugn, vacker och behaglig oas för att stressa av med en bedårande utsikt över det vackra Toscana. På den stora parkeringen står redan ett tiotal husbilar så här blir väldigt fint att stå för natten.

Vi hinner med en kort rundtur i byn för att sedan nyttja middag på restaurangens uteservering och det är nästan mörkt när vi drar oss tillbaka till vårt mobila hem. Vädret har varit som, när en svensk sommardag är som bäst.

 

Positionen i Monteriggioni: N43,388815 E11,225944

 

Monteriggioni, 4 april 2011, JvH

 

Giulietta, i Siena???

Bonnie var inte välkommen här!

Mysigare kan det knappast bli!

© 2011 Amstel.se