EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

MONTERIGGIONI - PISA,  TUESDAY  5 APRIL  2011

NEXT DAY

 

Dag 47. Toscana

 

   Att strosa omkring i den lilla byn Monteriggioni kan ta längre tid än att promenera runt i Siena. Här är mycket avkopplande och det finns ett antal mycket exklusiva butiker med mycket vackra och mycket goda saker. Vi hade tur, de tog inte kort, våra kontanter  räckte inte så långt och närmaste bankautomat var 5 km bort. Vin och porslin gjorde slut på våra sista cash €uro. Toscana är vacker, det är sant, här behövs inga superlativ! Även vår parkering hade varit värt ytterligare en dag att stanna på men efter så mycket avkoppling som idag, klarar vi en stressig resa till en stressig stad, Pisa och sitt misslyckade tornbygge. Någon gång måste vi ju se det i verkligheten, turistfälla eller inte, även vi är ju, trots allt, främst turister. Efter mörkrets inbrott kommer vi fram till en stor gratisparkering men det råkar var marknad i morgon så vi får inte stå kvar. Nästa parkeringsplats ligger vid turistbussparkeringen, en inhägnat husbilsparkering, ca. 1km från Pisatornet som kommer att kosta 12€ för en dag. Att tömma tankar och bunkra vatten kostar ytterligare 3€. Som sagt (husbils-) turister är fina mjölkkossor.

 

 

   I dag har vi i lugn och ro även lyckats bestämma oss för våra fortsatta planer. Vi hoppar över resterande italienska kusten och franska rivieran. Frankrike får en egen resa längre fram. Namnet är redan given "Tour de France"!

   Målsättningen efter Pisa är Lago di Garda eller Gardasjön på svenska. Det förkortar vår resa med det antalet dagar som vi nu har brist på. Vi har slösat med tid sedan vi lämnade Sicilien men man skall ju ha´t gôtt och det har vi! Möjligtvis ångrar vi oss att vi inte stannade en vecka till på Sicilien istället men då hade vi inte hittat Diamante och Monteriggioni, så det är nog bäst som det blev och blir. Kan man tänka sig att värmen här i Pisa på kvällen är 220C.

 

Vår position: N43.728659 E10.391853

 

Pisa, 5 april 2011, JvH


© 2011 Amstel.se