EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

PISA - SIRMIONE,  WEDNESDAY  6 APRIL  2011

NEXT DAY

 

Dag 48.  Vart lutar det?

 

   Ett av världens mest kända turistiska dragplåster, turistfälla eller inte men när man väl står där, kan vi i alla fall inte bli annat än imponerade av byggnads-konstens skönhet. Det är vackert! Det är magnifikt! Skit samma att det lutar! Det är ett väldigt fint torn. Inga bilder i världen kan återge känslan av att se underverket med egna ögon. Tornet är ett fristående klocktorn till den intilliggande domkyrkan som blev färdigt 1360 och tog 187 år att bygga. Tornet började luta redan innan det var färdigt.

   Vi blir inte så långvariga i Pisa, det är 240C i skuggan, ingen bra dag för långa stadspromenader. Vi kör ut mot kusten igen och Marina di Pietrasanta blir vår sista kontakt med Medelhavet för denna resan. Vi hade glömt att ta avsked från Medelhavet så vi gör det här då vi går ut på den långa fina havspiren, helt byggt i rostfritt metall.

 

 

   Efter middagen fortsätter vi inåt landet upp över bergen ca. 300 km åt nordost mot Lago di Garda. Vyarna av naturen genom framrutan är bland de bästa vi har sett. Det är synd att det börjar bli mörkt, att Italien kunde vara så vacker! Kl.23.00 kör vi in på en husbilsparkering i Sirmione som vi trodde var gratis men som nu kostar 21 € för 24 timmar. Så här sent på dagen blinkar man inte en gång! Utsikten över Gardasjön är i alla fall förstklassig.

 

Pos. Marina di Pietrasanta: N43,925355 E10,195736

 

Pos. Sirmione:N45.486518 E10.610594

 

Sirmione, 6 april 2011, JvH

 

  

Spelar det någon roll om den står rak, lutar höger eller lutar vänster?

 

Har ni sett att den övre delen byggdes åt motsatt håll i ett försök att motverka den påbörjande lutningen redan innan tornet var färdigbyggt, fiffigt men det hjälpte nu inte mycket!

Romulus och Remus föddes upp och präglades av vargar. Tvillingen byggde en stad men de var inte överens om stadens namn så Romulus dödade Remus. Hade Remus dödat Romulus hade många vägar lett till Rem. 

© 2011 Amstel.se