HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

 

MORLANDA

Monday, 27 February 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


     Det är något som inte stämmer! Vädret! Vad är detta? Skall det bli vår redan? Det skall vara snö och kyla när vi lämnar Sverige för Italien! Här är barmark, frosten har lämnat jorden redan, i alla fall i vår trädgård! I morgon skall det bli solsken och 7+. I natt är det "bara" två+. Vi kanske skulle stanna hemma?

     Den 1 mars 2012 blir en dag vi skall minnas länge, lika minnesvärt som nationaldagen! ;-) Två dagar kvar att arbeta, två dagar kvar till pensionen, två dagar kvar till avresan! För resa skall vi, vi låter oss inte luras av nyckfulla vädergudar! Skenet bedrar, vi vet så väl hur Marsvädrert kan bli.

 

     Vi är färdiga och väl förberedda inför nästa resa till en plats där vi aldrig har varit och där våren redan har kommit igång för fullt, Sardinien! Husbilen är klar, servad, utrustad, lastad och vägd. Även vi själva är friska och krya. Bonnie höll på att sabotera våra planer. För tre veckor sedan fick hon  en elak inflammation i en juver, blev opererat och verkar nu till synes frisk och oberörd med en juver mindre. Förra veckan var det vintersportlov och då hade vi hela veckan på oss att göra i ordning husbilen. Av en händelse råkade vi få tag i en billig färjebiljett hos StenaLine på linjen Varberg-Grenå till den 1 mars för 900kr. StenaLine är inte vår favorit, inkonsekvent prissättning och nonchalant bemötande har gjort att vi inte har anlitad dem i flera år. Nu får de dock en ny chans för det förkortar vår resväg avsevärt till ett rimligt pris. Priset över Öresundsbron är 300kr. och priset för Storebaeltbron, 400kr. Den senare förlänger körsträckan söderut med ca 150 km (kostnad ca. 250kr) så den borde varit minst 100kr. billigare istället för 100 kr. dyrare. När skall de Danske broägarna förstå detta faktum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Positionen: Morlanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildernas storlek i förhållande till nedanst. ram, kommer att stämma bättre framöver när jag har trimmat färdigt.

 

 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag