HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

GRENÅ

Thursday, 1 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


D-day

     Den första pensionärsdagen var förutom lång, extremt stressig. Det är nackdelen med att behöva passa färjetiden när vi måste göra tusen och en saker innan vi kan åka. I husbilen är det många saker som skall hamna på rätt plats och vi är oroliga att något oumbärlig inte skall komma med. Vi har ingen struktur på arbetet, inga listor att checka av, vi gör det på känn! Det vi glömmer, kan vi köpa på vägen! Iväg kommer vi! På soptippen Månsemyr, undrar de nog vad vi håller på med när vi för andra gången skall väga husbilen när vi ändå kör förbi där på väg till Varberg. 3,6 Ton, alltså 100 kg för mycket! Vi släpper 110 liter färskvatten för att köra lagligt igen, åtminstone i Sverige. Nu blir det öl till frukost istället för kaffe.

     För några veckor sedan surfade jag av en tillfällighet till StenaLine för att se hur mycket Danmarksbiljetten med husbil kostar. Hittade en Varberg-Grenå-biljett för 899 kr. Ett patetiskt belopp! Tror Stena att vi skall bli gladare för att biljetten kostar en krona mindre en 900 kr? Det skall vara tresiffrigt och det skall var jämnt, 800 vore ett vackert belopp!

 

     Mottagandet på Stena Nautica var utomordentligt trevligt och vi fick röra oss med Bonnie genom hela båten, vi blev visade att vistas i ”Hund Lounge” där det fanns en liten hundbar. Hunden åker alltså gratis. Bra Stena! Det börjar arta sig! Tidigare låg Stena inte högt i kurs, tro mig, vi har våra skäl men det är så mycket roligare att kunna skriva positiva saker om ett rederi som vi förr i tiden anlitade väldigt mycket. På nittiotalet tog förtroendet slut. I den nya tideräkningen kanske det kan bli en ny start även för vårt förhållande till Stena.

     Överfarten gick vattensmort, kvart efter midnatt körde vi iland i Grenå, åker till parkeringen vid KattegatCentret och sover lugnt efter en lång dag. ”We’re on the road again!”

 

Positionen: Grenå

 


 

Varför finns här inga kompisar att leka med?

 

Inget dålig sällskap i hundloungen: James, Humphrey, Marilynne & Elvis

 

När öppnar baren?

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag