HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

CAMPING FLUMENDOSA, PULA

Saturday, 17 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Campinglivet

 

     Det var ett väldigt lugnt ställe att vila sig för natten, det hördes inte en bil en gång och då är det ändå lördagnatt. Så snart vi kommer utanför husbilen märks det tydligt vilket välordnat ställe vi hamnat på, detta anade vi redan igår kväll i ljuset av pakeringens lyktstolpar. Men i dagsljuset överträffas alla våra förväntningar, en ca. 100 m. lång brygga i kanten av sjön innanför stranden leder oss till en av de vackraste stränder vi hittills har skådat. Bryggan är till för att skydda dynerna där det är förbjudet att gå. Till skillnad från de flesta andra stränder är här rent från pappers- och plastsopor. Trevligt ställe! På andra sidan av lagunen syns CamperPark "Setti Ballos", vilket läge för en husbil! Men de hade bommat igen för oss i går kväll, så vi fick inte se den men vi vet att även där är det fint och välordnat. Efter en lång promenad på stranden, åker vi tillbaka till Pula. I går körde vi förbi en stor Conad-livsmedelsaffär där vi nu skall proviantera för några dagar innan vi börjar campinglivet. Vi tycker om Conad, mycket bra varor, fräsch affär, stort utbud, bra service, trevlig personal.

 

Vår position på Camping Flumendosa

 

 

 

     Vi har varit på väg nu i 17 dagar och har ännu inte använd någon camping. "Camping Flumendosa" är en av de två campingar som vi har utsedd att vistas några dagar, av den enkla anledningen att inga andra har öppnat ännu. Vi behöver en tvättmaskin och det har dom här. De har öppet året runt men det finns endast ytterligare en gäst, ett trevligt tyskt par med husvagn. Campingägaren är mycket trevlig och talar bra engelska. Flumendosa är en ASCI-camping som under lågsäsong kostar 16€ / dag inkl. 4A. elektricitet och en varm dusch / person / dag. En tvättmaskin kostar 4€, vi behöver två.

     Dagens tvätt är snabbt avklarat, bara vädret håller i sig torkar den fort. Vi vet inte vad vi har gjort för att förtjäna detta men sedan vi satte våra hjul på Sardinien har vi haft sol från morgon till kväll och idag är det 21 gr. C. i skuggan. Det har dock även förekommit lite spridda moln och ett lätt dis rullar in från havet så väderbilden är kanske på väg att förändras. Just nu bekymrar det oss inte, bara tvätten torkar. Stina solar mest hela dagen och jag gör en lång cykeltur utefter "longomare". Dagen avslutas med en långpromenad på stranden för att lyssna till vågornas brus som rullar in mot stranden i solnedgången.

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag