HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

CHIA, DOMUS DE MARIA

Monday, 19 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Tillbaka till Chia

 

     Flumendosa är en camping utan lyx men med en godtagbar standard. De varma duscherna var bra och tvättmaskinen var bra och det var ju det vi kom för. Det är inte campingens fel men mitt TIM mobila bredband var långsammast hittills, ca. 0,25 Mbit/s. Så vår kontakt med cyberspace var lite segt. Jämför med hastigheten här i Chia där vi har ca. 9 Mbit/s.
     Efter frukost, följde länsning bunkring och en sista dusch.
 Våra två dagar på Flumendosa kostade 40 € totalt. Sedan bar det av till Conad i Pula för att fylla upp kylskåpet så att vi knappt får igen dörren. I Pula krånglade vi oss genom små gator för att komma till Nora som ligger på en halvö utanför kusten, söder om Pula. Sardiniens viktigaste stad på 800 - 700-talet före år 0, Nora, grundades av Fenicierna. Staden hade tre hamnar och var lika viktig under Romartiden. De flesta fynd från den tiden ligger i Cagliaris museum.

 

 

 

     De pågående utgrävningar var stängda för besök och dessutom hade Bonnie inte fått komma in.  Vi har sett en del dylika utgrävningar så vi klarar oss utan men lyckas endå ta en del bilder från västra stranden. Strax innan Nora finns en kyrka Sant'Efisio som byggdes på 1000-talet av franska munkar.

     Parkeringarna är ganska stora, området är grönt med många skuggande palmer och utanför ligger en vacker strand. Ett mycket trevligt område där vi dröjer oss kvar och nyttjar en sen lunch. Förra gången vi var i Chia kände vi att vi inte var riktigt färdiga med stället så efter Nora kör vi tillbaka dit. Vi parkerar på samma parkeringsplats med stort P utan tilläggsskyltar och tänker stå kvar här för natten. Innan middag gör jag en lång cykeltur för att närmare utforska området. Efter middagen är vi så trötta, av vaddå?, att vi lägger oss tidigt och läser oss till sömns.

Vår position i Chia

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag