HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

BOSA

Friday, 30 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Vackra Bosa

 

     Dagen börjar något tidigare än vanligt. Nu får vi en del att göra igen! Bosättningen skall rivas och duschen skall nyttjas! Jodå, jag kanske glömde berätta att duschtillgången var obegränsat och bra när vi väl hade fått fart på campingpersonalen. Innan klockan ett är husbilen klar för den fortsatta färden. Vi betalade 52€ för tre dagar, inkl. el, dusch och två tvättmaskiner. Campingens standard är dock inget vi kan rekommendera för en längre tid om man inte trivs med 60-70-tals myset. Det blir snabbt varmt på morgonen efter den relativt kalla natten, temperaturen är snart uppe i behagliga 24 gr. C. i skuggan och solen lyser på en klarblå himmel igen, det luktar blommor, der är vår på Sardinien. Till Marina di Bosa är det ca. 35 km vacker väg och efter ytterligare 1½ km, utefter longomaren och flodstranden, är vi framme vid en husbil & bussparkering, vid en gångbro över floden, ca.300m. från Bosa centro. Kan det bli bättre?

 

Vår position i Bosa Streetview finns!

 

 

 

Den enda segelbara floden på Sardinien heter Temo och vid mynningen ligger staden Bosa med sina pastellfärgade hus. På berget ovanför staden ligger Castello dei Malaspina som byggdes  i början av 1100-talet av en familj Malaspina dello Spino Secco. Det finns inte mycket kvar av borgens storlek som den hade från början, en del av murverket och några torn är allt som återstår av dåtidens makt och glans.

Staden grundades, som så mycket annat på Sardinien, av Fenicierna. Under medeltidens pirathärjningarna sökte lokalbefolkningen skydd på kastellet hos Malaspinas. Under den spanska epoken blev Bosa en kunglig stad vilket inte går att ta miste på. Medeltidskvarteren är en labyrint av smågator och gränder, belagda med kullersten och de flesta husväggar målade i någon pastelfärg. Fascinerande vacker och välskött stad. Så vacker att vi vill stanna här en dag till. Bosa är så här långt den vackraste staden vi har sett på Sardinien men subjektiva bedömningar är föränderliga. Om någon dag fortsätter vi till Alghero, spännande!


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag