HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

BAIA SARDINIA

Tuesday, 10 April 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Nu blir det dyrt! 

 

      Vi vaknar av att det pratas mycket på utsidan, på tyska. Igår kväll åkte de flesta italienarna iväg, de skall väl jobba idag, kvar finns endast tyskarna, några fransmän och österrikare men det är tyskarna som hörs. Det kommer fler, på varannan parkeringsplats står nu en husbil och däremellan står / ligger bord, stolar och surfingbrädor.  En äldre Italienare som tänkte parkera sin lilla Fiat mellan två tyska husbilar på den enda lediga platsen frågar oss lite försynt på engelska: ”Excusa, is this place free?” ”Yes of course!” svarar Stina något förvånat. Att mannen frågar över huvudtaget? Det är italiensk hövlighet! De tyska surfarna är bara högljudda och tar väldigt mycket plats, här på Porto Pollo. Vi får väl dra vidare så de får lite mera plats för sina leksaker.

     Vid Capo d’Orso äter vi lunch och har siestan vid den vackra stranden i Le Saline. Vädret bjuder på växlande molnighet, det blåser lite och den riktiga värmen saknas. Det duger till promenad runt den mycket stora men ännu stängda Camping Capo d’Orso. Efter siestan följer vi kustvägen mot Tanca Manna. På denna sträcka finns det ett femtal stora Parkeringar utan tilläggsbegränsande skyltar (så här års) och bakom parkeringarna döljer sig underbart vackra stränder. Allt ligger tomt och öde. Vi har heller inte sett någon annan husbil sedan Porto Pollo.

 

 

 

     Efter middagen fortsätter vi. Bebyggelsen blir nu lyxig, vi kommer nu till den dyra trakten av Costa Smeralda. I Cannigione känner vi oss inte välkomna, förbudsskyltar som vänder sig till husbilar och varje parkering har en 2,2 meters bom. Vi fortsätter tills vi kommer till en parkering vid ett mindre butikcentrum och en Spar, livsmedelsaffär. Antagligen mitt emellan Mucchi Bianchi och Porto Sole och vi tror det hör till kommunen Baia Sardinia. I närheten ligger ett stort Aquadream Park, ett vattenland som måste dra mycket folk på sommaren. Inne-discoteket Ritual som ligger i en naturlig grotta med en utomhusscen innanför en gammal borg har däremot redan öppnat. Synd att det skulle var stängd just ikväll men det har öppet imorgon, vi kanske skulle stanna? De öppnar imorgon kl.23.30 precis när vi brukar gå och lägga oss! Efter förfrågan, sover vi gott på deras parkering.

 

 

Vår position i Baia Sardinia

 


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag