EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

SAN VITO LO CAPO - SCOPELLO,  MONDAY  21 MARCH  2011

NEXT DAY

 

Dag 32.  Badet närmar sig.

 

Vad är väl Tylösand, vad är Skagen, vad är Zandvoort? Det här kallar jag SANDSTRAND, i San Vito lo Capo!

Vi vaknar endast fem meter från strand-promenaden och det märks att badsäsongen är i antågande, kommungubbarna håller på att städa gångstråket från den fina, nästan kritvita, sanden och maskiner rensar stranden från all plast som har flytit in här under vintern. Ett dopp i medelhavet lockar men det är för kallt i vattnet ännu. Alla vi pratat väder med, säger samma sak: "Aldrig har det varit så kallt för årstiden som i år!" Det är en väldigt klen tröst för oss men vi tänker i alla fall inte lämna Sicilien utan att ha badat här i medelhavet, något annat är fullständigt otänkbart. Vi är lugna inför uppgiften, vi har en vecka kvar på ön! 18oC är minimum.

Efter strandpromenaden strosar vi runt i byn som har arabiska drag med en låg kvadratisk bebyggelse. Den gamla fattigdomen lyser igenom men välståndet kom med turismen som hela byn numera är koncentrerat på.

Stranden är helt klart det stora dragplåstret med alla fina vackra hotell, restauranger och serveringar alldeles intill den välskötta strandpromenaden.

 

 

Museet i det vackra gamla tornet är det ända kulturella vi hittar. Här finns att beskåda 1600-tals silver och heliga saker efter pilgrimmartyren Saint Vito. När vi vill upp i tornet för att se utsikten över den lilla staden är det självklart stängd. Siesta! Tillbaka vid husbilen bestämmer vi oss för att njuta av vildmarken där vi var igår, innan vi mötte Ferdinand. Här hittar vi även några fina naturligt skapade badkar men det blir inget bad idag heller. I stället kör vi runt bergen och naturreservatet Zingaro till  Scopello. Innan Scopello finns en vacker strand med singel i olika storlekar, även den än populär badstrand men parkeringen är tom så här års, så den nyttjas flitigt av husbilar som nattparkering.

 

Position i byn San Vito lo Capo: N38,174759 E12,741159

 

Position vid Punta di Sòlanto: N38,175233 E12,769643

                                                                                         

Position vid stranden i Scopello: N38,056384 E12,840095

 

 

Scopello, 21 mars 2011, JvH

 

I trångboddheten går det bra att hänga tvätten på tork i gatan.

"Säg till henne, Husse! Jag tänker inte gå efter i dom vågorna!"

Det hjälps inte hur vacker stranden är, havet är knappt 17oC.

Alldeles ensamma i sicilianskt vildmark.

Dagparkeringen i ödemarken.

Eventuellt går det att bada i dessa badkar, de håller 20oC.

 

© 2011 Amstel.se