EXPLORING


ITALIA & SICILIA


IN SIXTY DAYS


HOME
Hem


DIARY
Dagbok


ROUTE
Resväg


ABOUT US
Om Oss

 
 


PARKING PLACES
Parkeringar


CONTACT & LINKS
Kontakt & Länkar

 

 

LAST DAY

SCOPELLO,  TUESDAY  22 MARCH  2011

NEXT DAY

 

Dag 33. Den charmiga hunden.

 

   Världens goaste hund, uppvaktade Bonnie vid parkeringen. Den är dock en äkta opportunist och överlevnadsexpert. Hans primära mål är mat, så är det för alla hundar med skillnaden att den här hunden har lärt sig att ta vara på tillfällena på ett smart sätt. Sannolikt stannar minst en husbil om dagen här, han vet att om man uppför sig på rätt sätt, blir man belönad. Den här hunden hade lärt sig det sociala regelsystemet ut i klonaglarna. Välmående, kräsen, snälla ögon och mycket social. Inga konkurrenter. Bonnie var den ände som inte föll för charmen, hon upplevde genast konkurrens men tillät ändå denna sociala sicilian att vistas i vår närhet bara han inte kom för nära husbilsdörren. Så han fick ligga utanför dörren hela natten. På morgonen följde han med på promenad vid stranden.

Vi fick brist på vatten så vi hade bråttom att komma i väg till byn Scopello som ligger på en kulle några kilometer längre upp. Väl där fanns det på det lilla torget en stor brunn där det rann vatten ur en källa(?). Kringboende Sicilianarna kom upp dit med bil och fyllde så många vattenflaskor de hade med sig. Vi fyllde vår 120 liters tank plus 10 l. reservdunk.

Scopello är en extrem charmig liten by, några mycket fina hotell och restauranger med god mat och en mycket vacker utsikt från terrassen vid en av hotellen där vi trängde oss på. Vi blev faktiskt inbjudna av ägaren som gärna ville tala väl om sin verksamhet. 

 

 

    Vi åt lunch på en pittoresk restaurang som låg i en vacker innegård. Vi köpte mera keramik och pratade bort halva dagen med ortsbor och andra turister, körde sedan husbilen nedför en smal väg till Scopello Tonnara.  Nere vid stranden ligger denna "tonnara" där tonfisk förr slaktades och bereddes. Vattnet är kristallklart och omgivningarna paradisiska. Scopello ligger precis vid gränsen till Lo Zingaro som är ett härligt naturreservat för långa promenader/cykelturer mellan Scopello och San Vito lo Capo. På våren när blommorna pryder landskapet är här fantastiskt. http://www.tonnaradiscopello.com

 

Vattenbrunnen i Scopello: N38,070031 E12,818122

 

Dagen går fort när man trivs, det blev kväll igen och det kändes självklart att övernatta på samma parkering där vi vaknade på morgonen.  Dessutom fanns det någon där som glatt vinkande med svansen, välkomnande mötte oss och självklart fick vi ett välkomstskall.

 

Tu 20oC, sol hela dagen, lite kyligt på natten.

 

Pos: N38,056384 E12,840095

 

Scopello, 22 mars 2011, JvH

 

© 2011 Amstel.se