HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

OLBIA

Thursday, 8 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


                             "Moby Aki" till Olbia

 

     Efter Florens åkte vi kortaste vägen ner till Livorno, dit vi anländer vid 18-tiden. Färjan till Olbia skulle kosta 425 € för  en tur & retur, 2 pers.+ hund, och  husbil 7,3 m. Jag ville ha rabatt men fick istället priset för 6 m. husbil. Färjan skulle avgå kl.21.00 och vi fick köra ombord nästan direkt. Vi tog ingen hytt. Det skulle vi ha gjort! Snålheten bedrar, igen! Vi fick inte vistas i restaurangen med hund men det gick bra i kafeterian men där fanns mindre goa soffor så färjeresan blev lång och tröttande. Jag skulle kunna skriva mycket om servicemedvetenheten och bemötandet hos Moby men jag skall hålla det kort, det går att sammanfatta med att Stena är ett föredöme! Ja, hör och häpna!

     Av våra erfarenheter att döma har Moby-Lines en bristande policy och utbildningsproblem m.a.p. sin personal. Flera av de anställda vill leka påve men ingen vågar ta ansvar. På förfrågan säger en servitör att vi får sitta längst bort i restaurangen med hunden. Efter två timmar när vi har ätit färdigt vågar en annan servitör ta mod till sig och säga att vi inte får sitta där med hunden. Vi hänvisar till vad den första sade och att vi faktiskt betalar för hunden och att de får anvisa en lämplig plats istället för att komma med motsägande budskap. Då kommer det två påvar till, tillsammans kacklar de fyra  en stund. Det märks tydligt att de inte är överens. Den enda kunskap de har i engelska är ”no dog!”. Trots att de inte har en tydligt bestämd rutin kommer de fram till att vi skall vara i kafeterian med hunden för där serveras ingen mat!?!?!?

Vi skall tilllägga att ingen i personalen var otrevlig, möjligtvis lite nonchalanta. Vi har aldrig träffat någon Italienare som har varit otrevlig mot oss. 

 

 

     Detta var ungefär den enda underhållande händelse på båtresan, resten var en lång pina. Vi är framme kl. 07.00, utlastade 08.00, hittar en parkeringsplats vid hamnen i Olbia och tar igen den förlorade sömnen. Olbia ”by day” visar sig efter en halv timme, att vi klarar oss utan. Vi hittar en större livsmedelsaffär, handlar för minst tre dagar och står kvar i hamnen. Vi är fortfarande väldigt trötta men jävligt nöjda med att vara på Sardinien. Klarblå himmel, 17grader, våren är igång här. I morgon börjar äventyret!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår position i Olbia

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag