HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

PORTO SAN PAOLO

Friday, 9 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

                            Porto Taverna

 

     På morgonen bestämmer vi oss för att åka till Moby-kontoret i hamnen för att boka om biljetten. Vi har kommit på att de i april har eftermiddags färjor som gör samma sträcka på fem och en halv timme. Istället för att boka en hytt på en tio timmars nattfärja tar vi en eftermiddagstur. Vem som helst kan förstå varför det tar tio timmar på kvällen/natten att köra samma sträcka som de kan köra på 5½ timma på eftermiddagen. Inte beror det på mörkret i alla fall. Vi betalar glatt ytterligare 54€ för att förkorta ”lidandet”. En hytt hade kostat det dubbla. Vi är nu uppe i 469 €, tr&rtr. Stina envisas med att kalla rederiet för ”Moby Dick”, det ligger något i det, de är ungefär lika sluga. Nåväl för den artiga, engelskttalande damen hos Moby, var det ingen som helst problem att göra ombokningen. Alla är vi glada så nu kan vi börja utforska Sardinien.

 

 

     

Vår position i Porto Taverna

 

     Efter ca. 30 minuter är vi framme vid Camping Tavolara i Porto San Paolo. Nej, än skall vi inte campa men de har  ”Camper Service” där vi får länsa och bunkra vatten. Campingen har stängt och öppnar 1 april men den mycket vänliga ägaren bjuder in oss att uträtta vårt ärende ändå. På helgen är grindarna låsta men på måndag är vi välkomna att utföra samma ärende om vi behöver. På frågan vad det kostar svarar han ”You may pay what you want, if you have to!” Vi tankar 120 liter färskvatten och länsar grått och svart. Vi betalar fem euro till ägaren emedan han pratar i telefon. Han vinkar glatt! Alla är vi glada, igen!

     Det tar bara några minuter att köra ner till parkeringen vid stranden, Porta Taverna och så är vi i Karibien! Det blåser en något kylig bris men i lä är det gott, 16 gr. i skuggan och solen lyser större delar av dagen, havet är azurblått, vågorna rullar in, vi trivs med det välkända ljudet. Vi leker med Bonnie på stranden en stund och gör en promenad i naturreservatet. Det är en välsignelse att komma bort från stadens oväsen. Vi äter sen lunch och en god middag i husbilen, läser på kvällen och hör bränningarnas brus i bakgrunden. Natti, natti!

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag