HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

ISULEDDA

Saturday, 10 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


Tema Spiaggia

 

     Natten var den lugnaste hittills, vad gäller av människan skapat ljud. Naturen däremot har fört ett jäkla oväsen. Det har blåst en styv kuling hela natten. Men det ljudet tillsammans med ljudet från havets bränningar låter inte sämre än Beethovens 5e. På förmiddagen gör vi en längre promenad i naturreservatet och på eftermiddagen vill vi se en annan del av det stora reservatet som heter La Cinta. Om man Googlar efter Bilder på ”la cinta sardinien”, får man en bra uppfattning om hur det ser ut här på sommaren. Så här års är allt stängd, vi står oftast ensamma på parkeringar och vi har inte sett en husbil sedan vi lämnade Olbia där vi såg två! (tyska).

     Det är lördag idag så många Sarder, som alla andra Italienare som bor vid kusten, sitter i sina bilar, parkerade vid strandpromenaderna och tittar ut över havet. Längtar de drömmande efter något, eller förväntar de sig att något bra skall komma där utifrån? Ser man till historien har inte mycket gott kommit utifrån till Sardinien, mest ondska och våld. En och annan promenerar eller motionerar på stranden men det blåser fortfarande en styv bris och tempen är ca. 16 gr. Inget väder för en Sard att promenera på stranden. För oss är det som en hygglig svensk sommar i Bohuslän.

 

 

Efter lunch i La Cinta drar vi vidare för att söka en lämplig nattparkering. Med hjälp av Google Earth har vi hittat minst tre alternativ därav den första redan är Bingo! Det tog knappt en timme att köra och då körde vi ändå i maklig fart och genom alla små byar, döda byar som till synes blir fulla av liv om några månader. Otroligt vackra och välbevakade villaområden, många hotell och restauranger som just nu är helt igenbommade. Det blev mycket på temat strand idag men det var meningen. Alla bilder är fortfarande tagna med kompaktkamera, den något bättre fotoutrustningen ligger fortfarande kvar i väskan, orkar inte packa upp den, det är bökig, jag har väl drabbats av lättja. Pensionärstecken?

Bilderna blev många idag, tack vare bildspelet går det fort att göra jobbet, 2 bilder går lika fort som trettio och det går fort att ladda upp. Där vi står nu, långt ute i vildmarken har jag, lustigt nog, den högsta internethastigheten hittills, 9 Mbit/s. ner och 2Mbit/s. upp. Det blir mycket surf, sent ikväll!

     Vi har inget planerat för morgondagen, sannolikt står vi kvar en dag. Jag har tagit ner min nya mountainbike så jag lär cykla ut i naturen ett par timmar imorgon.

Vår position i Isuledda

Denna länken går hela vägen ner till Streetview-nivå till vår parkering, i GoogleMaps. Där finns även fler bilder på området.

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag