HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

SANTA LUCIA

Monday, 12 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


Från Isuledda till Santa Lucia

 

Vi behöver fortfarande lite värme på natten och vi förbrukar en del elektricitet på kvällen. Eftersom vi har kört alldeles för lite sedan vi kom till Sardinien, börjar batterierna "gå på knäna". Solpanelen gör ett gott arbete men den kan bättre. På eftermiddagen vänder vi bilens entrésida mot solen och ställer panelen upp. Ner solen har gått ner, vänder vi bilen nästan 180 grader så att panelen får maximalt energi av morgonsolen.

Vi elvatiden lämnar vi Isuledda och kör i maklig takt genom byarna Porto Ottiolu, Budoni, San Giovanni, Posada och La Caletta till Santa Lucia. Stränderna till alla dessa, och flera byar är oändligt långa. Många ligger framför vackra naturreservat med våtmarker och pinjeskog. Många byar är rena sommar-/semesterbyar, där vi träffar enstaka människor som sköter underhållsarbete.

 

 

I Budoni får vi kontakt med lokalbefolkningen, att fråga efter "fontana" eller "fontanella" är ett bra sätt att prata med folk. I den lokala Supermercato undrar de också varför vi besöker byn så tidigt på året. För oss är det den rätta tiden, vart vi en kommer är det gott om plats och ingen bryr sig om parkeringsförbud eller restriktioner för husbilar. Ingen är negativ alla är glada och lätt nyfikna! När badsäsongen börjar här, är det nog inte lika lätt att hitta nattparkering till husbilen. En del av campingarna öppnar 1 april men de flesta startar 1 maj. Nästan alla campingar ser ut att erbjuda "CamperService" till en rimlig peng.

Strax innan mörkret faller, parkerar vi utefter Longomare (strandpromenaden) i en till synes, intressant by som heter Santa Lucia. I morgon skall vi ha sightseeing.

 

Vår position i Santa Lucia

Denna länken går hela vägen ner till Streetview-nivå till vår parkering, i GoogleMaps. Där finns även fler bilder på området.

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag