HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

MARINA DI OROSEI

Tuesday, 13 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


Från Santa Lucia till Marina di Orosei

 

     Igår kom vi kanska sent till Santa Lucia söderifrån. Vägen är mycket dalig och sandig. För att undvika de värsta hålen i vägen hamnade vi lite fel och fastnade i sanden. Med hjälp av spaden och fyra anti-slirmattor tog det en kvart att komma loss för egen maskin. Därefter fann vi det säkrast att ställa oss utefter Via Lungomare och gav upp tankarna att stå i naturen.

     På morgonpromenaden hälsar alla människor vi möter på oss, "Buongiorno"! De har koll och vet vilka vi är och var vi kommer ifrån. Efter frukost promenerar vi genom den lilla byn. Folket som bor här gillar tydligen att måla på sina väggar för här finns ett tjugotal väggmålningar. 500 km över havet österut ligger staden Diamante som vi besökte förra året och som är en av världens största frilufts konstmuseum bestående av ca.150 konstnärliga väggmålningar. Även om konsten i Santa Lucia är långt ifrån av samma kvalitet som i Diamante, ställer man sig frågan finns det ett samband? Santa Lucia är inte stor, på en halv timme har vi sett hela byn men den har en viss charm, en fin Lungomare, en fin pinjeskog och en fin strand.

 

 

 

Vi fortsätter resan till Capo Comino, en fyr, en vacker natur, kritvita duner och kritvita stränder. När vi tittade på fyren kommer polisen och kollar bilen. Vi kommer fram hälsar och de frågar artigt om vi är från Svezia. Si! På Italienska undrar det var vi som stod i Santa Maria inatt! Si! Bueno! svara de och åker vidare.

De har väl inte så mycket att göra  men det är bra att de har koll! På strandparkeringen i närheten pratar vi länge med ett tyskt par som har övervintrat på Sardinien. De ger oss massor med goda tips och berättar även att det i år inte finns många husbilar på ön jämfört med tidigare år. Det finns gott om plats över hela ön och husbilarna är ett välkommet inslag och bidrag till Sardernas ekonomi.

     Sent på eftermiddagen kommer vi fram till staden Orosei och hamnen Marina di Orosei. Mera oändligt vackra stränder och stora naturområden. Tjatigt? Nej, det är så fantastiskt vackert så man blir alldeles tyst! Även idag har solen lyst över oss från morgon till kväll.

 

 

Vår position i Marina di Orosei

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag