HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

SAN GIOVANNI DI SINIS

Sunday, 25 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

 Från Piscinas till Tharros

 

     Marina di Arbus är en del av den vackra kuststräckan Costa Verde. För oss var byn även en bra och trygg nattparkering. Söder om Costa Verde ligger Sardiniens "mesta" strand den 9 km långa Pescinas. Man kan nå den från två hål, söderifrån är vår husbil något för hög och norrifrån är den för låg.  Vi trodde vi skulle ta oss ditt på förmiddagen men vi vågade inte riskera husbilen att fastna i en vattenfylld flodbädd, endast 500 m. från stranden. Vi fick nöja oss med att gå i de vackra, enormt stora sanddynerna och se stränderna på avstånd.

     Det är framförallt bröd som vi saknar men det är söndag och efter siestan finns inget öppet. Resan fortsätter med kurs på Oristano, enda staden det kan tankas finnas något som håller öppet. Vägen ditt följer fortfarande kusten men börjar nu plana ut. Vi försöker även hitta något öppet i Arborea, staden som när den grundades på trettiotalet, i sitt fyrkantiga raka rutnätsmönster, fick heta Mussolinia. Tråkigt ställe!

 

 

 

    Upp på motorvägen, det var länge sedan, till Oristano. Där i ytterkanten hittar vi ett megastort shoppingcenter som håller öppet. Hela Oristanos befolkning tycks vara där och det var inte lätt att hitta en parkering. Nu har vi mat för några dagar igen så kursen är nu inställd på Tharros som grundades av fenicierna i slutet av 700-talet före Kristus. Innan vi kommer ditt gör vi ett kort besök i den lilla spanskt influerade byn San Salvatore. Mycket charmigt men det måste ha varit väldigt fattigt. Efter den upplevelsen är det dax att äta middag bakom den äldsta kyrka vi någonsin har sett i San Giovanni di Sinis. Det är lika bra att stå kvar här för natten, vid en så gammal kyrka kan ingen tryggare vara. Tharros ligger på gångavstånd men det tar vi i morgon. I Streetview ser ni en liten svart bil bakom kyrkan, precis där står vi nu.

 

Vår position i San Giovanni di Sinis

 

Även här finns Streetviewbilder i GoogleMaps


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag