HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

MANDRIOLA

Monday, 26 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

 Från kulturen i Tharros till strandlivet i Mandriola

 

     Förmiddagen i Tharros blir en kulturhistorisk vandring. Staden grundades av fenicierna  under 700-talet före kristus på en udde, Capo San Marco, som gav en naturlig skyddad hamn för skeppen. Tharos blev en blomstrande hamnstad även under romartiden. Endast en tredjedel av området är utgrävd. Husen var anslutna till ett vatten och avloppssystem och hade ofta eget badrum med badkar. På norra delen av Sinishalvön står Sardiniens äldsta kyrka, San Giovanni, som byggdes på 400-talet. Här låg förr en fiskarby med fiskarstugor byggda av vass, halm och bambu. Utkiks- eller vakttornet på höjden är från 1330 och byggdes av Spanjorerna som härskade här i ca. 350 år. Förutom alla dessa kulturella sevärdheter har Sinishalvön fantastiskt vackra vita stränder och har därigenom även blivit en populär badplats med många restauranger och serveringar.

     Staden San Salvatore som vi besökta igår har varit en pilgrimsstad, därav den enkla bebyggelse. På 1960-talet har den används som inspelningsplats för några spagettivästernfilmer med bl.a. Clint Eastwood.

 

 

 

          Vi lämnade Sinishalvön för att äta lunch vid "Is Arutas", ännu en av alla dessa vackra stränder i området som är ganska plant och där jordbruket är ett viktigt inslag förutom turismen. Nästan varje jordbruk har en inbjudande skylt som erbjuder Agriturismo eller Bed & Breakfast i jordbruksmiljö. Ytterligare en strand som heter "Mari Ermi" där vi äter middag. Följd av en kvällspromenad på stranden "Putzu Idu" och natthamnen hittar vi till slut på en stor husbilsparkering vid Mandriola, även den ett stenkast från havsbrynet och även här står vi alldeles ensamma.

     Dagens temperatur kom upp i 24 grader i skuggan och solen har lyst från morgon till kväll, den gick i moln en timme före solnedgång. I morgon blir det nog dax för ett par dagars campingliv även den vid stranden sä klart. Bredbandsmottagningen här i Mandriola är hela 12Mbit/sek. Att skicka upp dagens rapport med 33 bilder gick på nytt rekord medans vi tittade på SVT Plays strömmande nyheter. Gott!

 

Vår position i Mandriola


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag