HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

NURAPOLIS

Tuesday, 27 March 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

 Från nomadlivet till bosättningen

 

     Parkeringsplatsen vid stranden utanför Mandriola är mycket stor, i natt var det mycket mörkt och mycket tyst men när vi vaknar lyser solen redan. Området är tilltalande vackert liksom stranden som är lagom stor. Vi hade nog gärna stannat kvar här några dagar om inte tvättsäcken börjat bli skrymmande stor. Vi har redan tidigare bestämd att testa Campinglivet några dagar från och med idag.

     Camping Nurapolis är en av de två året runt öppna campingar som har ett bra läge vid stranden. Det tog ca. en halv timme att komma dit. Bemötandet var trevligt och platsen vi valde var också bra. Vår "bosättning" hamnar i solen och har stor trädgård. De flesta andra platser är i skuggan av många pinjeträd. Där står två husbilar till, en CH och en DK och en tysk man i ett litet tält som gärna pratar engelska, ovanligt! Campingen var nog fint på 70-talet men så länge det är rent i servicebyggnaderna bryr vi oss inte om att det är lite slitet. Den kostar 14,50€/dag inkl. el och varmdusch. En tvätt gjordes omgående och hängdes på tork i vår nya trädgård. 

 

 

 

     Vi har inte handlat något så vi bestämmer oss för en cykeltur till Santa Catarina. Det började med att fem hundar sprang skällande efter Bonnievagnen ända fram till stora vägen där vi fick schasa iväg dem på allvar. Vägen var lång och backig, det blev en mycket svettig cykeltur och det gick åt 1,5 liter vatten. Obs. det är varmt och solen lyser även idag! Tillbaka vid vår nya bosättning var vi ganska trötta och i stort behov av en dusch men någon varm dusch gick inte att uppbringa. Bilen står pallat med lutning åt fel hål och då rinner inte vattnet undan i husbilsduschen så där gick inte heller att duscha. Utan varmdusch imorgon fm bryter vi snart upp vår nyvunna bosättning. Min bredbandsuppkoppling igår, i vildmarken var 50 gånger bättre än det jag har nu. Höll på att glömma en sak! Stranden! Nej, vi har inte ens tittat på den, behövs inte, jag vet hur den ser ut, den ligger knappt 100 m. från vår bosättning bakom dynerna och den är minst lika bra som i Piscinas. Antagligen ligger den kvar där imorgon också.        

Vår position i Nurapolis


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag