HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

CAPO CACCIA

Monday, 2 April 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Nej! Inte fler strider!

 

     Alghero har fått sitt namn efter algerna som det fanns och fortfarande finns så gott om på denna kuststräckan, detta märks på de vackra stränderna som vid denna årstid ligger fulla med berg av alger. Kommunen har en del att städa undan varje år innan badsäsongen börjar.

     Alghero erövrades av aragonierna  1353 och de stannade i ca. 350 år. Detta har gjort Alghero till den mest spanska staden på Sardinien, här talas lika mycket katalanska som sardiska. Gatuskyltorna skrivs på båda språken. Alghero är en vacker stad med en stadsmur och fästningsvall av vilken mer än hälften fortfarande är intakt liksom sju stycken fästningstorn. Det är dock första dagen på vår resa att det regnar ett ihållande duggregn större delen av dagen. Detta bidrar till att det vi får se av staden endast blir det vi ser mellan vindrutetorkarna.

 

 

 

     Vi fortsätter till Fertilia som byggdes under musse-tiden och blev ett centrum för återvinning av mark. Utanför hamnen ligger resterna av en romersk bro med 13 bevarade valv som är i stort behov av renovering för att inte försvinna helt. Från den vackra stranden Piaggia Bombarde kan vi se vårt nästa mål Capo Caccia, en mycket hög udde som sticker ut i havet. Vägen dit är vacker med många häftiga vyer och vi stannar för natten på parkeringsplatsen ca. 100 m. över havet som ligger lodrätt nedanför oss. I närheten finns även ingången till trapporna som leder ner till Neptunusgrottorna. Vi får väl se om vi går ner de 656 stegen, man skall ju upp igen! Med tanke på striden med trapporna i Bosa så väljer vi våra strider med omsorg numera. Det kostar en hel dag att vila upp sig igen!  

Vår position i Capo Caccia

 


 

Ponte Romano i Fertilia

 

Staden Fertilia

Stranden Bombarde levde inte upp till sitt rykte

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag