HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

STINTINO

Tuesday, 3 April 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Födelsedagen

 

     När vi vaknar vid åtta är det lugnt och tyst. En timme senare kommer de första bilarna och minst sex turistbussar. Kl. 10 går första guidade turen som kostar 13€/person. Skall alla dessa människor ner för trapporna och bli guidade av en guide (jag såg bara en!)? Då är saken klar, jag slipper striden, aldrig i livet att jag går ner där med ca. hundra andra människor. I stället strövar vi omkring någon timme i den vackra naturen med alla betagande utsikter, innan vi fortsätter till nästa mål, Stintino, Capo del Falcone med Torre Peloso och Spiaggia La Pelosa. Det låter väl fint? Stintino är en gammal fiskeby och här gjordes en gång i tiden, storslakt av tonfisk men numera är det en turistort med många dyra sommarvillor och en exklusiv yachthamn för de lite större och dyrare båtar.

     Det är mycket varmt och solen lyser från det blå så vi känner för lite strandliv igen. Pelosastranden nästa! Vid synen av denna strand blir vi ganska tysta, den får tveklöst fem turkosfärgade stjärnor. Vem har färgsatt vattnet här? Vem har bestämd att en strand får vara så här vacker? Tror ni mig inte? Googla på bilder på ”Stintino Beach” eller ”Spiaggia La Pelosa” då skall ni få se! Och vi har varit där, ”Helt oootroligt!” säger Stina.

 

 

 

     Vi vill inte stå med husbilen i åsynen för sommarvillorna så vi letar upp ett ställe att övernatta. Söder om Stintino finns hur många stränder och tomma strandparkeringar som helst. Alla har dock samma problem: dåligt bredbandsmottagning.

Efter middagen vänder vi tillbaka till Stintino där vi hittar en stor tom parkering vid den kommunala kyrkogården med utsikt över havet, välbelyst är den också.

     Vems födelsedag?

Jo, idag den 3 april 2012, fyller Bonnie nio år.

 

 

 

 

     

Vår position i Stintino

 

 


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag