HOME
Hem

DIARY
Dagbok

ROUTE
Resväg

ABOUT US
Om Oss

 
 

 

 

PREVIOUS DAY

Föregående dag

PORTO TORRES

Wednesday, 4 April 2012 

NEXT DAY

Nästa dag


 

Tråkiga Porto Torres

 

     Morgonpromenaden går genom charmiga Stintino, en välordnad trevlig kommun med idrottshallar, välunderhållna gator, planteringar, friluftspark, fina hamnar, m.m. Vädret är molningt och även om de lätta regnbyarna avlöser varandra med jämna mellanrum, är det svettigt varmt. Vi behöver proviantering inför den långa påskhelgen. Supermercati i Stintino har för lite urval alltså siktar vi in oss på en stor Conad-affär i Porto Torres dit vi hittar en halv timme senare. Här veckohandlar vi för att sedan hitta en lugn parkering och äta lunch vid den vackra Longomare en bit utanför Centro. Äntligen, vi har börjat lära oss nu, efter lunch blir det siesta och efter siestans slut, kör vi husbilen till hamnen för att slänga några fler Euron i stadens shoppingcenter. Nåväl Porto Torres centrum var inte värd att spendera Euros på. Oren, tråkig stad. Så här långt den första kommunen med dåliga gator och vägar, mycket hål i asfalten. Den vackra långa strandpromenaden öster om staden har väl kostat för mycket. Vi missade en viktig sevärdhet, den romerska bron, Ponte Romano, vädret inbjöd inte, bilderna blir så dåliga då, så vi avstod. Å andra sidan har vi sett ett flertal romerska broar nu. Innan vi drar vidare, äter vi middag i hamnen.

 

 

 

      På kuststräckan mellan Porto Torres och Castelsardo, ca. 30 km, finns ändlösa sandstränder och strandparkeringarna avlöser varandra med några kilometers mellanrum. Vi prövar fyra stycken innan vi hittar en där vi kan tänka oss stå kvar för natten, där vi får havsutsikt på kvällen och morgonen och där man kan höra havets vågor rulla in.

 

Vår position någonstans vid stranden

 

I Streetview, en sommarbild, står här många bilar men just nu endast fyra, tre husbilar, I, S, D och en italiensk sportfiskares lilla Punto.

 

 

 

 

 

Obs! Nu skall även tisdagens bildspel fungera.


 

PREVIOUS DAY

Föregående dag 

© 2012 Amstel.se

NEXT DAY

Nästa dag